Stationsvej 60, 4684 Holmegaard

Svineproduktionsejendom på i alt 121,6213 ha. beliggende Stationsvej 60, 4684 Holmegård.

Ejendommens dyrkbare arealer er på ca. 116 ha., der i 2019 er tilsået med raps, hvede og byg. Her er tale om god lerede jord med et stabilt udbytte. Arealerne dyrkes af ejer, og der medfølger betalingsrettigheder til dyrkbare arealer. Arealerne ligger op til ejendommen i store regulære marker, hvor der kan køres mellem markerne. Ejendommen har endvidere mindre arealer med fredsskov på i alt 1,6 ha. Restarealet udgør Jydebækken samt bræmmer langs denne, areal med fredet fortidsminde, beskyttet natur samt have og grund til bygninger, gårdsplads m.v.

Ejendommen har miljøgodkendelse til 209,9 dyreenheder, og de på ejendommen værende svinestalde til slagtesvin er for tiden udlejet for et kvartal af gangen. Ejer modtager gylle fra lejer. Der er på ejendommen en god jagt, der i forbindelse med et salg, vil kunne være fri for køber indenfor et år.

Ejendommen ligger smukt og ugenert tilbagetrukket fra offentlig vej, og nås via allé med træer. Gårdspladsen er belagt med småsten.

Stuehuset er fra 1914 hvidkalket og med oprindelige lertegl. Ejendommen er ifølge sælger hulmursisoleret for 4 til 5 år siden. Boligarealer er i to plan og udgør 230 kvm., der bl.a. indeholder dejlig stor stue med adgang til haven, spisestue, kontor, gang med oprindelige smukke fliser og trappe til førstesalen, stort køkken med god plads til spiseafdeling, stort badeværelse med fliser fra gulv til loft og både bruseniche og badekar. Der er varme i gulvet i badeværelset. Øvrige gulve er på strøer. Førstesalen indeholder gangareal, stort soveværelse med udsigt over haven og samt 4 værelser af forskellig størrelse og et mindre toilet.
Under den ene ende af huset er der kælder, som indeholder to rum, der bl.a. anvendes til tøjskift, tørretumbler, opbevaring m.v. Der er adgang til kælderen udefra.

Ejendommens driftsbygninger passer fint til ejendommens størrelse og består af værksted/garage, stort maskinhus, tre svinestalde der er udlejet, to gyllebeholdere der opfylder behovet fra svinestaldene samt to fodersiloer der anvendes i forbindelse med svinestaldende.

Fra stuehusets stue er der adgang til terrasse, og ejendommens store parklignende have, der er lukket af høje flotte træer, alene med en åbning for enden af haven, hvor der udsigt til markerne. Haven indeholder et flor af blomster og beplantninger, der plejes af ejendommens ejere.